Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařený míchaný salát s koriandrem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zavařený míchaný salát s koriandrem - postup přípravy

Recept na zavařený míchaný salát je jednoduchý a rychlý. Díky tomuto postupu můžete mít čerstvou a křupavou zeleninu stále po ruce. Salát zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte a nakrájejte je na čtvrtky. Cibuli a papriky nakrájejte na proužky. Na tenké proužky nakrájejte také chilli papričku, nasekejte omytou petrželku a na půlkolečka nakrájejte okurky.

Poznámka: Před krájením paprik z nich odstraňte semeník.

2. KROK

Ve větší míse smíchejte nakrájenou zeleninu, kterou osolte a důkladně promíchejte. Mísu přikryjte potravinovou fólií nebo pokličkou a nechte ji 30–60 minut odpočívat.

Poznámka: Množství chilli papriček určete sami na základě vlastních chuťových preferencí.

3. KROK

Do každé sterilizované sklenice vložte bobkový list a 3–4 kuličky černého pepře. Poté sklenice naplňte zeleninou až po okraj a povrch náplně posypte semínky koriandru. Do každé sklenice následně vlijte lžíci octa a lžičku oleje. 

4. KROK

Sklenice pevně uzavřete sterilizovanými víčky a vložte je do hrnce tak, aby se jejich stěny vzájemně nedotýkaly. Poté je vařte minimálně 20 minut. 

Poznámka: Sklenice o obsahu 500–700 ml sterilizujte 25 minut, sklenice o obsahu 1000 ml sterilizujte 30 minut.

5. KROK

Poznámka: Sterilizaci sklenic a víček nepodceňujte. Díky ní zabránit znehodnocení obsahu sklenic bakteriemi.

6. KROK

Po uvaření položte sklenice víčky dolů na rovný povrch, přikryjte je utěrkou a nechte volně chladnout. 

Poznámka: Zavařený míchaný salát skladujte na chladném a tmavém místě. Po otevření sklenice, její obsah zkonzumujte co nejrychleji a do té doby ho uchovávejte v lednici.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů