Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotový dort se zakysanou smetanou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Piškotový dort se zakysanou smetanou - postup přípravy

Piškotový dort se zakysanou smetanou, podle paní Jany Podolákové Burkartové, vás okouzlí svou jemností a lahodnou chutí. Dezert je lehký a vhodný i na slavnosti.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse vyšlehejte zakysanou smetanu s cukrem, vanilkovým aromatem a citronovou šťávou. Dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a cukrářskou fólií podél stěn, vyložte vrstvou piškotů, kterou pokryjte částí množství smetanového krému. 

2. KROK

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit krémem. 

3. KROK

Povrch piškotového dortu se zakysanou smetanou pokryjte čerstvým omytým a nakrájeným ovocem a kousky čokolády. Dort dejte minimálně 2 hodiny do lednice ztuhnout a následně jej podávejte nakrájený na kousky. 

Poznámka: Dort nejlépe ztuhne, když ho necháte v lednici přes noc.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů