Piškotový dort se zakysanou smetanou - postup přípravy
Piškotový dort se zakysanou smetanou, podle paní Jany Podolákové Burkartové, vás okouzlí svou jemností a lahodnou chutí. Dezert je lehký a vhodný i na slavnosti.
Ingredience
Ve větší míse vyšlehejte zakysanou smetanu s cukrem, vanilkovým aromatem a citronovou šťávou. Dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a cukrářskou fólií podél stěn, vyložte vrstvou piškotů, kterou pokryjte částí množství smetanového krému.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit krémem.
Povrch piškotového dortu se zakysanou smetanou pokryjte čerstvým omytým a nakrájeným ovocem a kousky čokolády. Dort dejte minimálně 2 hodiny do lednice ztuhnout a následně jej podávejte nakrájený na kousky.
Poznámka: Dort nejlépe ztuhne, když ho necháte v lednici přes noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.