Nadýchané univerzální kynuté těsto - postup přípravy
Připravte si univerzální kynuté těsto, které je základem pro vytvoření domácího pečiva, koláčů, buchet a dalších pochoutek. V mrazáku vydrží čerstvé až 2 měsíce.
Ingredience
V míse od robota smíchejte mléko se solí, cukrem a dvěma vejci. Ručně směs vyšlehejte, a jakmile se ingredience propojí, přidejte do mísy rozpuštěné máslo a směs mouky se sušeným droždím.
Mísu vložte do robota a těsto nechte hníst 10–15 minut. Po této době těsto z mísy vyjměte a pomocí rukou ho hněťte, dokud nebude mít hladkou texturu. Potrvá to přibližně 15 minut.
Hotové těsto vložte do mísy a přikryjte ho potravinovou fólií. Poté ho vložte do lednice na 4 hodiny. Pro nejlepší výsledky chlaďte těsto přes noc.
Poznámka: Budete-li postupovat podle tohoto receptu, měli byste získat 1300 g těsta.
Budete-li chtít těsto používat každý den, vydrží vám v lednici čerstvé až 7 dnů.
Tip: Chcete-li těsto uchovat na delší dobu, naporcujte ho do sáčků po menších porcích, které následně zamrazte. V mrazáku těsto vydrží až 2 měsíce.
Poznámka: Z takto připraveného těsta můžete upéct koláče, rohlíky, buchty, bagety nebo dokonce i sušenky.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов