Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bostonský krémový koláč s čokoládovou polevou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Bostonský krémový koláč s čokoládovou polevou - postup přípravy

Bostonský krémový koláč potěší vaše chuťové buňky svou jemnou a lahodnou chutí. Recept vám umožní vytvořit dezert, který můžete servírovat ke kávě i na oslavách.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Krém

Korpus

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte krém. V rendlíku smíchejte vaječné žloutky s kondenzovaným mlékem, kukuřičným škrobem, cukrem a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mléko. 

2. KROK

Rendlík položte na sporák a směs vařte 1–2 minuty, do zhoustnutí. Poté krém přelijte do mísy, vmíchejte do něj máslo, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte ho volně chladnout. 

Poznámka: Fólii na krém umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu se na něm nevytvoří škraloup. 

3. KROK

Zatímco krém chladne, připravte korpus. V míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem, špetkou soli a olejem. Jakmile získáte hladkou směs, vmíchejte do ní mléko a mouku s kypřícím práškem do pečiva. 

Poznámka: Mouku před použitím prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

4. KROK

V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky s octem a cukrem. Poté, co vznikne tuhý krém, vmíchejte ho do těsta, které následně přelijte do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Těsto pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20 minut.

5. KROK

Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejli. Pokud ji vytáhnete čistou, máte upečeno. Pokud se na ní trochu těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Okraje upečeného korpusu zarovnejte pomocí nože. Poté povrch korpusu potřete krémem tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Následně připravte čokoládovou polevu. V míse smíchejte nalámanou čokoládu se smetanou a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni – potrvá to přibližně 2 minuty.

7. KROK

Polevou pokryjte krém na korpusu a dezert vložte na 4 hodiny do lednice. 

Poznámka: Bostonský krémový koláč servírujte nakrájený na kousky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů