Nadýchané kynuté langoše z jogurtu - postup přípravy
Pokud hledáte recept na ty nejlepší langoše, vyzkoušejte tyto jogurtové z kynutého těsta podle paní Sojkové. Jejich příprava je velmi snadná a navíc je můžete připravit naslano i nasladko.
Ingredience
Do menší nádoby nalijte vlažné mléko, rozdrobte do něj droždí, směs promíchejte a nechte vzejít kvásek na teplém místě.
Do větší mísy nasypte hladkou mouku, přidejte do ní cukr, sůl a směs lehce promíchejte. Následně do ní nalijte bílý jogurt, olivový olej a vzešlý kvásek.
Směs pečlivě promíchejte, vypracujte hladké těsto, přikryjte ho utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě přibližně hodinu. Poté ho rozdělte na 10 dílů.
Z každého dílu vytvarujte bochánek, který poté pomocí rukou roztáhněte do stran. Dávejte ale pozor, aby se vám těsto nepotrhalo.
Vzniklé placky smažte z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji. Poté je vyjměte a nechte je okapat na ubrousku.
Langoše můžete servírovat s kečupem, česnekem a sýrem. Zvolit můžete i sladkou variantu s marmeládou, povidly a šlehačkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.