Domácí melounová šťáva s citronem - postup přípravy
Domácí melounová šťáva je zdravý nápoj, který vás osvěží zejména v horkých letních dnech. Recept vám umožní připravit šťávu bez přidaných cukrů a konzervantů.
Ingredience
Z melounu odkrojte zelenou slupku a dužinu nakrájejte na kostky, které rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Tekutinu propasírujte přes sítko do hrnce a ochuťte jí citronovou šťávou.
Hrnec položte na sporák a tekutinu přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty. Poté ji vařte 5 minut.
Poznámka: Během vaření se bude na povrchu tvořit pěna, kterou pomocí naběračky sbírejte.
Poté hrnec odstavte z tepla a šťávou naplňte sterilizované lahve, které pevně uzavřete sterilizovanými víčky. Láhve položte naležato na ručník, přikryjte je druhým ručníkem a nechte je volně chladnout po dobu 20–24 hodin.
Poznámka: Sterilizace sklenic je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.
Domácí melounovou šťávu můžete používat k výrobě nápojů, ale také jako doplněk k dezertům.
Poznámka: Pro tento recept byly použity láhve o objemu 1000 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir