Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí melounová šťáva s citronem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Domácí melounová šťáva s citronem - postup přípravy

Domácí melounová šťáva je zdravý nápoj, který vás osvěží zejména v horkých letních dnech. Recept vám umožní připravit šťávu bez přidaných cukrů a konzervantů.

Ingredience pro:
5 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z melounu odkrojte zelenou slupku a dužinu nakrájejte na kostky, které rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Tekutinu propasírujte přes sítko do hrnce a ochuťte jí citronovou šťávou. 

2. KROK

Hrnec položte na sporák a tekutinu přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty. Poté ji vařte 5 minut. 

Poznámka: Během vaření se bude na povrchu tvořit pěna, kterou pomocí naběračky sbírejte.

3. KROK

Poté hrnec odstavte z tepla a šťávou naplňte sterilizované lahve, které pevně uzavřete sterilizovanými víčky. Láhve položte naležato na ručník, přikryjte je druhým ručníkem a nechte je volně chladnout po dobu 20–24 hodin. 

4. KROK

Poznámka: Sterilizace sklenic je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.

5. KROK

Domácí melounovou šťávu můžete používat k výrobě nápojů, ale také jako doplněk k dezertům. 

Poznámka: Pro tento recept byly použity láhve o objemu 1000 ml. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů