Vepřová huspenina se zeleninou a chilli - postup přípravy
Vepřová huspenina, podle Youtube kanálu Recepty bez brepty, je pochoutka, spojující křehké maso s kořeněnou chutí zeleniny. Pokrm je vhodný nejen na slavnosti.
Ingredience
Příloha
Vepřové koleno vložte do hrnce, společně s vepřovými nožičkami a vepřovou kůží. K masu přidejte bobkový list, přisypte sůl a kuličky pepře.
Neoloupanou cibuli nakrojte do kříže v jejím středu a hlavu česneku rozřízněte horizontálně na polovinu. Obě ingredience vložte do hrnce s masem a kořením, vše zalijte vodou a vařte na mírném ohni 2 hodiny.
Poznámka: Množství vody určete podle velikosti hrnce. Maso a ostatní ingredience by měly být zcela ponořeny. Během vaření vodu dolévejte, bude-li to potřeba.
Během vaření sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině. Nyní nakrájejte oloupané mrkve a petržel, zeleninu přidejte do vývaru a vše vařte další 1 hodinu.
Následně z vývaru vyndejte maso, zeleninu a koření a podle vlastních preferencí ho dochuťte pepřem a solí. Poté ho sceďte přes čisté bavlněné plátýnko do mísy, kde na jeho hladinu položte bílý ubrousek, který z něj vytáhne tuk.
Maso oddělte od kostí a nakrájejte ho nadrobno stejně, jako zeleninu. Připravte si čisté misky, které rovnoměrně naplňte masem, zeleninou a zalijte vývarem.
Poznámka: Obsah všech misek nechte volně vychladnout. Misky poté vložte do lednice, kde nechte huspeninu ztuhnout.
Vepřovou huspeninu servírujte společně s kozími rohy a nakrájenou čerstvou cibulkou. Jako přílohu můžete zvolit chléb a jako dip ocet.
Tip: Huspeninu můžete podávat posypanou chilli vločkami.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty