Kuřecí prsa na smetaně a česneku - postup přípravy
Vychutnejte si jemné maso s bohatou krémovou omáčkou a aromatickým česnekem v podobě kuřecích prsou na smetaně. Překvapte své blízké výjimečným pokrmem.
Ingredience
Na smažení
Kuřecí prsa nařízněte tak, aby na jejich povrchu vznikly kostičky. Inspirovat se můžete postupem ve videu níže. Poté maso ochuťte solí a pepřem z obou stran.
Na pánvi rozpalte 1 lžíci másla s olejem, na kterém smažte 1 minutu, nožem rozmačkané, dva stroužky česneku. Poté do pánve přidejte maso a smažte ho z každé strany přibližně 5 minut.
Zatímco se maso smaží, cibuli nakrájejte nadrobno a pět stroužků česneku nakrájejte najemno. Maso i s opečeným česnekem z pánve vyndejte, rozpusťte v pánvi lžíci másla a smažte na něm cibuli 1–2 minuty.
K cibuli vmíchejte česnek, vše smažte dalších 30 vteřin a směs zalijte vodou. Přidejte citronovou šťávu, nasekanou petrželku, sůl a smetanu s muškátovým oříškem.
Tip: Místo vody můžete směs cibule a česneku zalít vývarem.
Omáčku vařte 3–4 minuty a poté do ní vraťte kuřecí prsa, která omáčkou polijte. Pokrm následně vařte na mírném ohni, pod pokličkou, 15 minut.
Poznámka: Kuřecí prsa na smetaně servírujte s omáčkou a oblíbenou přílohou, jako je rýže, brambory nebo hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Leckerer Kanal