Větrníky z odpalovaného těsta s krémem - postup přípravy
Větrníky z odpalovaného těsta jsou lehké a obsahují lahodnou krémovou náplň. Můžete je podávat ve všední den i při speciálních příležitostech, jako jsou narozeniny.
Krém
Těsto
Na posypání
Nejprve připravte krém. V míse vyšlehejte mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, vaječnými žloutky a 200 ml mléka. Jakmile se ingredience propojí, směs vlijte do rendlíku se 450 ml mléka a vše zahřívejte 2–3 minuty, za stálého míchání.
Poté, co směs zhoustne, přelijte ji do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Poznámka: Fólii na krém umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Zatímco krém chladne, připravte odpalované těsto. Do čistého rendlíku nalijte vodu, kterou smíchejte s olejem a cukrem. Směs vařte 30 vteřin a poté ji odstavte z tepla. Do tekutiny vmíchejte mouku, a jakmile se ingredience propojí, těsto přendejte do mísy.
Do těsta, za stálého šlehání, přidejte vejce a vytvořte hladké těsto, kterým naplňte cukrářský sáček.
Poznámka: Vejce přidávejte jedno po druhém. Díky tomu se ingredience lépe sjednotí.
Na plechu, vyloženém pečicím papírem, vytvořte z těsta malé hromádky, které pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Těsto by mělo být upečené dozlatova. Během pečení troubu neotevírejte, aby větrníky nespadly.
Vychladlý krém vyšlehejte se změklým máslem a krémem naplňte cukrářský sáček. Vychladlé větrníky rozřízněte horizontálně na dvě části, mezi které vložte krém.
Tip: Větrníky z odpalovaného těsta servírujte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy Kitchen