Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy Raffaello s rybízovým džemem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Řezy Raffaello s rybízovým džemem - postup přípravy

Řezy Raffaello si zamilují všichni, kteří neradi pečou. Pochutnejte si na luxusním dezertu s lahodným krémem a exotickým kokosem, který se hodí i na oslavy.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce vlijte polovinu množství mléka a začněte ho zahřívat. Do mléka vmíchejte cukr a směs nadále zahřívejte. Celý proces potrvá přibližně 3 minuty. Zatím ve vedlejší míse smíchejte zbytek mléka s vaječnými žloutky a smetanovými pudinky. 

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte tekutinu do hrnce s mlékem a cukrem. Směs vařte další 2–3 minuty, do zhoustnutí. Vzniklý krém překryjte potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout. 

3. KROK

Tip: Fólii na krém umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup. Chcete-li, aby krém chladnul rychleji, přelijte ho z hrnce do čisté mísy.

4. KROK

Následně do mísy od robota vložte máslo, které prošlehejte a přidejte k němu vychladlý krém. Poté, co vznikne hladká hmota, za stálého šlehání do mísy vsypte kokos. 

5. KROK

Dno formy na pečení vyložte třetinou množství sušenek a potřete je třetinou množství krému, který pokryjte vrstvou džemu. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit krémem.

6. KROK

Tip: Aby se řezy z formy dobře vyndávaly, vymažte ji nejprve máslem a vysypte moukou. Můžete ji také vyložit pečicím papírem.

7. KROK

Na pánvi smažte strouhaný kokos, nasucho, po dobu 1 minuty, do zhnědnutí. Poté je nechte vychladnout a posypte jimi povrch dezertu. Řezy Raffaello vložte do lednice a nechte ho tam přes noc, aby ztuhl. 

8. KROK

Poznámka: Dezert servírujte ozdobený lístky máty a nakrájený na kousky. Chcete-li, aby byly řezy více svěží a působily slavnostněji, můžete je podávat se šlehačkou.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Swojskie jedzonko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů