Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčata ve vlastní šťávě jen z 1 ingredience

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Rajčata ve vlastní šťávě jen z 1 ingredience - postup přípravy

K přípravě rajčat ve vlastní šťávě budete potřebovat jen jednu ingredienci. Recept vám umožní zachovat čerstvou a plnou chuť rajčat, kterou si můžete užívat až 2 roky.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, zbavte je stopek a přibližně ¼ z nich odeberte na vytvoření šťávy. Tato rajčata nakrájejte na čtvrtky, které rozemelte dohladka. 

2. KROK

Směs vlijte do hrnce a přiveďte ji k varu – potrvá to přibližně 3–4 minuty. Rajčata dále vařte 5 minut. 

Poznámka: Během vaření sbírejte pěnu, která se bude tvořit na povrchu.

3. KROK

Zbytek rajčat propíchejte vidličkou, aby nepopraskala, naplňte jimi sklenice a zalijte je připravenou, ještě horkou, šťávou.

Poznámka: V tomto receptu byly použity tři sklenice o objemu 2000 ml.

4. KROK

Sklenice vložte do hrnce s vroucí vodou, jemně je přiklopte víčky a vařte je 20 minut. Poté je vyndejte a položte je na rovný povrch. Víčka pevně utáhnete a sklenice nechte volně vychladnout.

Tip: Dno hrnce vyložte čistou utěrkou.

5. KROK

Rajčata ve vlastní šťávě následně skladujte na chladném a temném místě. Takto připravený pokrm vydrží čerstvý až 2 roky. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů