Rajčatová omáčka s paprikou a mrkví

ČAS PŘÍPRAVY
50 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rajčatová omáčka s paprikou a mrkví - postup přípravy

Léto je téměř u konce, ale někteří zahrádkáři stále sklízí svou úrodu. Pokud se vám urodilo mnoho sladkých rajčátek, můžete je zužitkovat v tomto skvělém receptu na rajčatovou omáčku. Té dodají plnější chuť i jablka, papriky a mrkve. Po uvaření si můžete omáčku uchovat v sterilizovaných sklenicích. Získáte tak zásoby vitamínů a minerálů i na zimní měsíce.

Nejprve si všechnu zeleninu i jablka důkladně omyjte a očistěte. Poté ji pokrájejte na menší kousky, a kromě česneku ji rozmixujte v mixéru najemno. Poté směs nalijte do velkého hrnce a dejte na plotnu vařit. Ihned přilijte slunečnicový olej, přisypte cukr a také sůl. Zamíchejte a na středním plamenu přiveďte k varu. Omáčku vařte asi půl hodiny a následně přisypte i lisovaný česnek. Dále vařte po dobu deseti minut. Nakonec směs dochuťte octem a případně ještě solí a cukrem.




Uvařenou omáčku plňte ještě horkou do sterilizovaných sklenic s kompatibilními víčky. Pak nádoby pevně uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte docela vychladnout. Ideálně do dalšího dne. Rajčatovou omáčku uchovávejte ve špajzu, nebo třeba sklepě. Zkrátka tam, kde bude chladno a temno.

Až se rozhodnete směs ze zeleniny a jablek použít, je potřeba otevřenou sklenici co nejdříve zpracovat. Mezitím je vhodné ji mít v lednici. Rajčatová omáčka se bude hodit perfektně k drůbežímu masu, do tortill, nebo třeba na těstoviny. Je jen na vás, jak se rozhodnete ji použít. Pokud nemáte rádi jablka, nemusíte je do omáčka přidávat. Směs tak trochu připomene mixované lečo.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 253 hlasů
Nahlásit chybu
90 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt