Nadýchané banánky se šlehačkou - postup přípravy
Banánky se šlehačkou kombinují křupavé těsto s lahodným smetanovým krémem. Jemný a vláčný dezert se hodí k odpolední kávě nebo jako moučník na oslavy.
Ingredience
Nejprve prosejte 150 g mouky a odložte ji bokem. Poté do hrnce nalijte vodu, přidejte špetku soli a změklé máslo. Směs zahřívejte přibližně 2 minuty, dokud se máslo nerozpustí.
Poznámka: Prosetí mouky je důležité, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Jakmile se směs začne vařit, přidejte do ní 250 g mouky a směs vařte další 1–2 minuty, dokud nevznikne hladké těsto, které přendejte do mísy a nechte volně vychladnout.
Poznámka: Během přípravy těsto stále míchejte, aby se nepřipálilo.
Do těsta přidejte tři vejce. Čtvrté vejce vyšlehejte ve vedlejší misce a poté ho vmíchejte, nadvakrát, do těsta.
Poznámka: Vejce přidávejte postupně, jedno po druhém. Každé vejce, během přidávání, vždy důkladně zapracujte do těsta.
Těstem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a na plechu, vyloženém pečicím papírem, začněte vytvářet malé banánky, jaké můžete vidět ve videu níže. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30–35 minut.
Po upečení nechte dezert volně chladnout a začněte šlehat smetanu, do které postupně přidávejte moučkový cukr. Jakmile směs vyšleháte do tuha, šlehačkou naplňte cukrářský sáček s plnicí špičkou, prostřednictvím které naplňte vychladlé banánky.
Banánky se šlehačkou servírujte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Chcete-li, aby dezert vypadal slavnostněji, ozdobte ho trochou šlehačky i na povrchu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA