Domácí škvarkové placky z kynutého těsta - postup přípravy
Domácí škvarkové placky, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou křupavé a ideální jako slaný moučník ke kávě nebo čaji. Jejich příprava nemůže být jednodušší.
Ingredience
Škvarky nasekejte najemno a v mléce rozpusťte droždí s cukrem. Poté začněte tvořit těsto.
Tip: Nemáte-li možnost rozmixovat škvarky, pokrájejte je na co nejmenší kousky.
V míse od robota smíchejte mouku s kváskem, vaječnými žloutky, solí, škvarky a lžící rozpuštěného sádla. Z ingrediencí uhněťte hladké těsto, které přendejte do jiné mísy, přikryjte ho utěrkou a nechte ho na teplém místě 1 hodinu kynout.
Na pomoučeném vále těsto vyválejte na plát o výšce 1 cm, z kterého vykrojte kolečka.
Tip: Kolečka vytvářejte pomocí vykrajovátka nebo sklenice.
Vykrojená kolečka vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je kynout dalších 20–30 minut na teplém místě. Poté je pomažte rozšlehanými vaječnými bílky a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Placky by měly být upečené dozlatova.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou