Zelný salát s rajčaty v octovém nálevu - postup přípravy
Zelný salát s rajčaty je osvěžující pokrm, který můžete servírovat jako svačinu i jako přílohu k hlavnímu chodu. Je plný vitamínů, vlákniny a připravíte ho za pár minut.
Ingredience
Zelí nakrájejte na tenké proužky a vložte ho do větší mísy. Na proužky nakrájejte také červenou papriku a smíchejte ji se zelím, oloupanou a na proužky nastrouhanou mrkví.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Do sterilizované sklenice vložte květ kopru, bobkové listy, česnek, kuličky černého pepře, petrželku, celá omytá rajčata a nakrájenou zeleninu. Na ni položte ještě pár rajčat, která zasypte dalším množstvím zeleniny.
Poznámka: Ingredience v receptu jsou určeny k naplnění 1 sklenice o objemu 2 l.
Na vrch sklenice položte dalších pár rajčat, která zasypte poslední vrstvou nakrájené zeleniny, sklenici naplňte horkou vodou a volně ji uzavřete víčkem.
Sklenici přikryjte utěrkou a zelný salát nechte volně vychladnout. Poté vodu ze sklenice slijte do hrnce a přiveďte ji k varu. Zatím na vrch salátu vsypte lžíci soli, dvě lžíce cukru a ocet. Do sklenice horkou vodu znovu nalijte a pevně ji víčkem uzavřete.
Zelný salát s rajčaty nechte volně vychladnout dnem obráceným vzhůru.
Tip: Salát můžete servírovat samotný jako svačinu, ale použít ho můžete také jako osvěžující přílohu k hlavnímu chodu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA