Rakvičky z cukrářských piškotů s nutellou - postup přípravy
Hledáte-li dezert, který byste měli připravený za pár minut a nemuseli jste na něj použít troubu, připravte si rakvičky z cukrářských piškotů. Jsou křupavé a vláčné.
Ingredience
Krém
Na posypání
Cukrářský piškot natřete nutellou a přiklopte ho druhým piškotem. Tento postup opakujte u všech piškotů.
Do zvláštních misek si připravte strouhaný kokos a mléko. Každý piškot do mléka namočte a poté ho obalte v kokosu.
Tip: Aby dezert vypadal slavnostněji, každou rakvičku vložte do servírovacího papírového košíčku.
V míse poté vyšlehejte smetanu se lžící nutelly do krému, který vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a rakvičky jím ozdobte.
Tip: Krém na rakvičkách posypte čokoládovým zdobením.
Rakvičky z cukrářských piškotů můžete ihned servírovat. Skvěle ale chutnají také vychlazené. V takovém případě je, před podáváním, vložte na 10–15 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili