Buchty s jablečnou náplní z kynutého těsta - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům klasických dezertů, připravte si buchty s jablečnou náplní. Recept je snadný a můžete díky němu vytvořit sladkou dobrotu, vhodnou i ke snídani.
Ingredience
Náplň
Na potření
Ve větší míse smíchejte mouku se sušeným droždím. Do mísy od robota vlijte teplé mléko, přidejte k němu vejce a ingredience mícháním spojte.
Za stálého míchání do směsi přilijte olej a vsypte sůl s cukrem. Poté přidávejte po troškách mouku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Vzniklé těsto vložte do mísy vymazané olejem, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě. Zatím připravte náplň.
Poznámka: Z těsta je možné vytvořit až 24 buchet. Ingredience na náplň jsou určeny pro naplnění poloviny množství těsta, tedy 12 buchet.
Jablka omyjte a nakrájejte je na malé kousky. Na pánvi rozpusťte máslo a smíchejte ho s cukrem, který nechte zkaramelizovat – potrvá to přibližně 2 minuty.
Poznámka: Z jablek před krájením odstraňte jádřince.
Poté do pánve přidejte jablka, která polijte citronovou šťávou a ingredience zamíchejte. Jablka zalijte vodou a pod pokličkou je duste 30 minut, doměkka.
Poté do jablek vmíchejte skořici a odstavte je z tepla. Vykynuté těsto rozdělte na dvě části, z nichž jednu vraťte do mísy a přikryjte ji utěrkou. Druhou část těsta rozdělte na 12 stejně velkých kusů, z kterých vyválejte malé placičky, jejichž střed naplňte jablečnou směsí.
Okraje těsta přilepte k sobě a vytvořte 12 stejně velkých buchet, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Buchty přikryjte utěrkou a nechte je 15–20 minut kynout.
Poznámka: Stejný postup opakujte i u druhé části těsta.
Následně povrch buchet potřete vaječným žloutkem vyšlehaným s mlékem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–23 minut.
Poznámka: Po upečení buchty potřete máslem a nechte je vychladnout na chladící mřížce.
Buchty s jablečnou náplní podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Skvěle chutnají v kombinaci se sklenicí mléka. Hodí se ale také ke kávě i čaji.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты