Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí passata jen ze 3 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí passata jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Domácí passata je velmi lahodná a poslouží k přípravě polévek, dipů a omáček na těstoviny i k masu. Výhodou receptu je, že budete potřebovat jen 3 ingredience.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte a nakrájejte je na čtvrtky, které vložte do většího hrnce, zasypte je solí a pod pokličkou je vařte 5–10 minut. 

Poznámka: Díky soli pustí rajčata šťávu. Není k nim potřeba přidávat vodu.

2. KROK

Po uvaření rajčata zpracujte v pasírovači, přelijte je do hrnce a vařte je dalších 15–20 minut. 

Poznámka: Rajčata během vaření občas promíchejte, aby se nepřipalovala. 

3. KROK

Nyní naplňte dno sterilizovaných sklenic několika lístky omyté čerstvé bazalky a vlijte do nich passatu. Sklenice uzavřete a jejich obsah nechte volně vychladnout. 

4. KROK

Domácí passatu skladujte na chladném a temném místě. Můžete ji použít k přípravě polévek, omáček na těstoviny nebo dipů.  

Poznámka: Při správném skladování vydrží passata až několik měsíců.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů