Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé cuketové řízky s dipem z bílého jogurtu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 31 minut

Rychlé cuketové řízky s dipem z bílého jogurtu - postup přípravy

Cuketové řízky můžete servírovat jako lehkou a zdravější alternativu k tradičním řízkům z masa. Součástí receptu je lahodný jogurtový dip, který budete milovat.

Ingredience pro:
13 kusů
+ -

Ingredience

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rýži důkladně properte a 15 minut ji vařte v osolené vodě. 

Poznámka: Čas vaření je orientační. U přípravy rýže se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.

2. KROK

Zatímco se rýže vaří, odkrojte z cuket okraje, které nebudete potřebovat, zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. 

3. KROK

Uvařenou rýži smíchejte s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a cuketou, z které jste předem vymačkali co nejvíce šťávy. K zelenině s rýží přidejte koření a ingredience důkladně zamíchejte. 

4. KROK

Do směsi následně vmíchejte mouku a vytvářejte z ní řízky, které smažte v pánvi s rozpáleným olejem, z každé strany, 3–4 minuty. 

Tip: Usmažené cuketové řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

V misce smíchejte bílý jogurt s prolisovaným česnekem a servírujte ho společně s cuketovými řízky, které do něj namáčejte. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: asena kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů