Nadýchaný jablečný koláč se skořicí - postup přípravy
Jablečný koláč se skořicí je nadýchaný a šťavnatý. Díky jablkům je výživný a můžete ho servírovat jako dezert, ale také jako sladkou snídani. Skvěle se hodí ke kávě i čaji.
Ingredience
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které poté přidejte rozpuštěné máslo, mléko a do směsi následně prosejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Poznámka: Máslo rozpustíte jednoduše, během 3 minut, v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění ho promíchejte.
Nyní omyjte jablka, odstraňte z nich jádřince a nakrájejte je na kostičky, které vmíchejte do těsta společně se skořicí. Plech vymažte rostlinným olejem a naplňte těstem s jablky.
Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. V případě, že ji vyndáte čistou, máte upečeno. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Po upečení nechte jablečný koláč se skořicí vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lahodné