Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčatový salát s vejci a petrželkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rajčatový salát s vejci a petrželkou - postup přípravy

Rajčatový salát s vejci můžete podávat jako lehkou svačinku s pečivem i jako přílohu k hlavnímu chodu. Připravte si rychlý salát podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a vložte ji do větší mísy, kde ji smíchejte s, na kostičky nakrájenou, šunkou. Do mísy přidejte také na kousky nakrájená vařená vejce a omytá nakrájená rajčata. 

Poznámka: Vejce vařte po dobu 10 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je.

2. KROK

Zeleninu ochuťte solí, pepřem a smíchejte ji s majonézou. Poté, co se ingredience propojí, můžete rajčatový salát s vejci podávat samostatně nebo s oblíbeným pečivem. 

3. KROK

Tip: Každou porci servírujte ozdobenou nasekanou petrželkou. Salát můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná i vychlazený. V takovém případě ho vložte, před podáváním, aspoň na 20 minut do lednice.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů