Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí krupicové noky do polévky

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 185 minut

Domácí krupicové noky do polévky - postup přípravy

Krupicové noky skvěle doplní nejen poctivý vývar, ale také další polévky. Připravte si je podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, jehož součástí je hovězí vývar.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte hovězí vývar, ve kterém budete krupicové noky vařit. Maso vložte do hrnce, zalijte ho studenou vodou, kterou osolte, přidejte do ní celý černý pepř a přiveďte ji k varu. 

2. KROK

Zatímco se vývar vaří, očistěte a oloupejte zeleninu, kromě cibule. Po 2 hodinách vaření zeleninu do vývaru přidejte a vařte ho další hodinu.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 5 litrů polévky.

3. KROK

Na závěr si připravte krupicové noky. V misce vyšlehejte vaječné bílky do sněhu, do kterého vešlehejte vaječné žloutky a nakonec přimíchejte krupici. 

4. KROK

Z vroucího vývaru vyjměte maso, zeleninu i koření a, pomocí lžičky, do něj vhazujte připravené krupicové těsto. Noky z krupice vařte 5 minut a poté je servírujte v polévce s masem, zeleninou a bylinkami.

Tip: Vytváření krupicových noků vám výrazně urychlí a usnadní cedník na noky. 

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů