Domácí krupicové noky do polévky - postup přípravy
Krupicové noky skvěle doplní nejen poctivý vývar, ale také další polévky. Připravte si je podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, jehož součástí je hovězí vývar.
Ingredience
Nejprve připravte hovězí vývar, ve kterém budete krupicové noky vařit. Maso vložte do hrnce, zalijte ho studenou vodou, kterou osolte, přidejte do ní celý černý pepř a přiveďte ji k varu.
Zatímco se vývar vaří, očistěte a oloupejte zeleninu, kromě cibule. Po 2 hodinách vaření zeleninu do vývaru přidejte a vařte ho další hodinu.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 5 litrů polévky.
Na závěr si připravte krupicové noky. V misce vyšlehejte vaječné bílky do sněhu, do kterého vešlehejte vaječné žloutky a nakonec přimíchejte krupici.
Z vroucího vývaru vyjměte maso, zeleninu i koření a, pomocí lžičky, do něj vhazujte připravené krupicové těsto. Noky z krupice vařte 5 minut a poté je servírujte v polévce s masem, zeleninou a bylinkami.
Tip: Vytváření krupicových noků vám výrazně urychlí a usnadní cedník na noky.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou