Rychlá domácí pizza bez hnětení - postup přípravy
Pokud máte chuť na domácí pizzu, pak rozhodně vyzkoušejte tento recept, jehož základem je velmi snadné těsto bez hnětení. Přidat si na ni můžete slaninu, sýr nebo jiné oblíbené suroviny.
Na těsto
Na dokončení
V malé misce smíchejte droždí s teplou vodou a lžící olivového oleje. Poté směs dobře promíchejte, aby se droždí zcela rozpustilo.
Do mísy přisypte mouku, sůl a vše velmi pečlivě promíchejte. Následně vytvořte těsto, které by mělo být měkké a pružné.
Připravte si pánev nebo formu o průměru 35 cm a lehce ji namažte olejem na vaření nebo olivovým olejem. Těsto rozložte na pánvi a rovnoměrně jej rozprostřete do krajů.
Na těsto rovnoměrně naneste rajčatovou omáčku, nastrouhanou mozzarellu a smaženou slaninu. Pánev zakryjte potravinovou fólií a nechte pizzu odpočinout 30 minut, aby trochu nakynula.
Před pečením posypte pizzu oreganem podle chuti. Předehřejte troubu na 260 °C a pizzu pečte po dobu 20 minut, dokud není těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
Po upečení nechte pizzu chvíli vychladnout, nakrájejte ji na kousky a podávejte. Domácí pizza je poté připravena k servírování.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.