Cuketové placky s mletým masem a dipem - postup přípravy
Cuketové placky s mletým masem můžete servírovat jako hlavní chod i večeři. Jsou syté, chutné a připravíte je za pár korun. Navíc chutnají skvěle i zastudena.
Placky
Náplň
Dip
Nejprve připravte náplň. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte 2–3 minuty nahrubo nakrájenou cibuli, dohněda.
K cibuli přidejte mleté maso, které ochuťte solí a pepřem, ingredience zamíchejte a směs smažte pod pokličkou 20 minut.
Z omytých cuket odkrojte okraje a zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle. Z cukety vymačkejte co nejvíc šťávy a poté zeleninu smíchejte s vejcem, zakysanou smetanou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Tip: Místo smetany můžete použít bílý jogurt.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku a jedlou sodu. Z těsta vytvořte placku, kterou smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty pod pokličkou.
Poté do středu placky položte masovou směs, kterou pokryjte nastrouhaným sýrem, placku přeložte na polovinu a pod pokličkou pokračujte ve smažení 2 minuty z každé strany.
Poznámka: Tento postup opakujte u zbytku ingrediencí.
Na závěr připravte dip. Zakysanou smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem a nasekaným koprem.
Tip: Cuketové placky s mletým masem servírujte pomazané smetanovým dipem. Skvěle chutnají i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK