Sterilované červené zelí bez vaření - postup přípravy
Díky tomuto receptu si můžete pochutnávat na červeném zelí po celý rok. Skvěle se hodí jako příloha k pečeným masům nebo do salátů. Výhodou je, že ho nemusíte vařit.
Ingredience
Nálev
Červené zelí omyjte, nakrájejte na proužky a vložte ho do větší mísy, kde ho zasypte solí a nechte 10 minut odpočívat.
Poznámka: Díky soli zelí pustí šťávu a zkřehne.
Zelí vložte do sterilizovaných sklenic a připravte nálev. Smíchejte hroznový ocet s vodou a citronovou solí. Nálev rovnoměrně nalijte do sklenic, které do plna dolijte čistou vodou.
Tip: Místo hroznového octa můžete použít jablečný ocet.
Sklenice uzavřete sterilizovanými víčky a jejich obsah protřepte. Před konzumací sterilované červené zelí skladujte v lednici dva dny.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 3 zavařovací sklenice o objemu 1000 ml a jednu menší sklenici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alev Türken