Bramborová pomazánka s vejci - postup přípravy
Využijte běžných surovin a připravte tu nejlepší bramborovou pomazánku, jakou jste jedli. Postupujte podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Pomazánka
Příloha
Uvařené brambory nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte k nim nahrubo nastrouhaná uvařená vejce, nastrouhané okurky a nadrobno nakrájenou cibuli se solí a pepřem.
Poznámka: Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě 20 minut. Poté je nechte vychladnout. Vejce vařte 10 minut a poté je oloupejte.
K ingrediencím přidejte hořčici, majonézu a 3 lžíce láku z nakládaných okurek. Směs důkladně promíchejte a hotovou bramborovou pomazánku servírujte s oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit nasekanou pažitkou.
Tip: Pomazánku můžete konzumovat ihned. Skvěle ale chutná také vychlazená. V takovém případě ji vložte, před podáváním, aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem