Pletýnky se šunkou a sýrem z kynutého těsta - postup přípravy
Pletýnky se šunkou mají nadýchanou texturu, bohatou chuť a můžete je servírovat jako slaný dezert, svačinku nebo večeři. Výhodou je snadná a rychlá příprava.
Těsto
Náplň
Na potření
V misce smíchejte mléko se solí, cukrem, sušeným droždím a vaječným bílkem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku s olejem a vytvořte hladké těsto.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte.
Těsto vložte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte ho 40 minut kynout. Po vykynutí těsto znovu prohněťte a vyválejte ho na plát o výšce 0,5 cm.
Poznámka: Plát by měl mít tvar obdélníku.
Těsto pomažte máslem, posypte sladkou mletou paprikou, nastrouhaným sýrem a na proužky nakrájenou klobásou. Plát těsta složte na šířku přibližně 20 cm tak, jak to můžete vidět níže ve videu a nakrájejte ho na kousky.
Každý kousek, v jeho středu, nařízněte a oba konce spirálovitě zatočte.
Poznámka: Dejte pozor, abyste kousky nerozřízli až k hornímu okraji.
Pletýnky se šunkou odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, jejich povrch potřete rozšlehaným vaječným žloutkem v troše mléka a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SAMIRA GOTOVIT