Švýcarská roláda s náplní z mascarpone - postup přípravy
Švýcarská roláda je lehký a vláčný dezert, který je plný jemného krému z mascarpone. Hledáte-li jednoduchý, ale efektní dezert, servírujte svým blízkým tuto pochoutku.
Těsto
Náplň
Nejprve připravte základ na roládu. Olej vyšlehejte s mlékem a k ingrediencím přidejte mouku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Do směsi vešlehejte vaječné žloutky s vanilkovým extraktem a vytvořte těsto. Ve vedlejší míse vyšlehejte sníh z bílků, citronové šťávy a cukru a těsto do něj vmíchejte.
Tip: Aby se ingredience lépe propojily, těsto do sněhu vmíchejte po částech.
Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 35 minut.
Poznámka: Upečený základ na roládu vyjměte z trouby, přikryjte ji pečicím papírem, aby její povrch nevyschl a nechte ji volně vychladnout.
Mascarpone smíchejte s cukrem, vanilkovým extraktem a poté do směsi vešlehejte smetanu ke šlehání. Z vychladlého upečeného těsta odkrojte okraje a celý jeho povrch potřete připravenou náplní.
Těsto zarolujte, zabalte do pečicího papíru a roládu vložte na 1 hodinu do lednice. Po této době roládu nakrájejte na kousky a můžete ji servírovat.
Tip: Švýcarskou roládu můžete servírovat s trochou šlehačky nebo čerstvým ovocem, jako jsou jahody, maliny nebo borůvky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Qiong Cooking