Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňové palačinky z kynutého těsta

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 79 minut

Dýňové palačinky z kynutého těsta - postup přípravy

Dýňové palačinky jsou nadýchané a jsou originální alternativou k tradičním palačinkám. Výhodou je, že obsahují vitamíny a poslouží jako svačina i hlavní chod.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dýni oloupejte, zbavte ji jádřince a nakrájejte ji na menší kousky, které vařte 15 minut pod pokličkou. Uvařenou dýni přendejte do větší mísy a rozmixujte ji s mlékem, vodou, solí, cukrem, vejci a olejem. 

2. KROK

Jakmile vznikne hladká směs, vmíchejte do ní droždí a na závěr přidejte mouku. Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 40 minut kynout na teplém místě.

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

3. KROK

Těsto promíchejte a dýňové palačinky smažte z každé strany přibližně 2 minuty, dozlatova. 

Poznámka: Před tím, než vlijete těsto do pánve, vymažte ji trochou oleje.

4. KROK

Palačinky z dýně servírujte s marmeládou, smetanou nebo jiným oblíbeným dipem. 

Tip: Pokud všechny palačinky nezkonzumujete hned, uschovejte je do lednice.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů