Krémová houbová polévka se smetanou - postup přípravy
Krémová houbová polévka má bohatou chuť, jemnou strukturu a svou vůní vytvoří útulnou atmosféru. Výhodou je, že nahradí hlavní jídlo a chutná i zastudena.
Ingredience
V hrnci rozpusťte máslo a houby na něm smažte přibližně 5 minut, dokud nepustí šťávu. K houbám přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a pokračujte ve smažení další 3 minuty.
Tip: Několik usmažených hub si odložte bokem na závěrečné zdobení.
Ingredience zasypte trochou mouky a pokrm smažte další 2 minuty. Poté do hrnce přidejte nakrájený česnek a tymián. Ingredience zalijte vývarem a polévku vařte 1 hodinu na mírném ohni.
Poznámka: Místo kuřecího vývaru můžete použít zeleninový vývar.
Po hodině vyjměte z polévky koření a polévku rozmixujte dohladka. Poté do ní vmíchejte trochu smetany, pepř a sůl.
Tip: Pokud by se vám zdála polévka příliš hutná, nařeďte ji vývarem nebo vodou.
Krémovou houbovou polévku servírujte horkou. Každou porci můžete ozdobit několika plátky hub a petrželkou.
Tip: Polévka z hub chutná skvěle i vychlazená.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Food Wishes