Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý švestkový koláč pečený na pánvi

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Rychlý švestkový koláč pečený na pánvi - postup přípravy

Máte-li chuť na něco sladkého a nechcete trávit hodiny v kuchyni, připravte snadný a rychlý švestkový koláč na pánvi. Servírovat ho můžete také jako sladkou snídani.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Těsto

Na smažení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Švestky důkladně omyjte, odložte je bokem a připravte těsto. Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do hladka.

2. KROK

Do směsi vešlehejte řecký jogurt a poté přidejte kypřicí prášek do pečiva a mouku. Na závěr do těsta vmíchejte rostlinný olej. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

3. KROK

Švestky vypeckujte a nakrájejte je na plátky, které smažte na pánvi s rozpuštěným máslem 1–2 minuty. Ovoce zalijte připraveným těstem a pokrm vařte, na mírném ohni, po dobu 15 minut, pod pokličkou. Po této době dezert obraťte a pokračujte ve vaření dalších 15 minut. 

4. KROK

Rychlý švestkový koláč servírujte posypaný moučkovým cukrem. 

Tip: Každý kousek můžete podávat s trochou šlehačky a několika lístky máty. Skvěle chutná také v kombinaci se zmrzlinou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Leckere Wochentage

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů