Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové na kedlubnách s česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Vepřové na kedlubnách s česnekem - postup přípravy

Vepřové na kedlubnách je jedinečnou kombinací šťavnatého masa a sladkých kedluben. Recept, podle Youtube kanálu Recepty bez brepty, je rychlý a snadný.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky a maso nakrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte olej s máslem, maso do ní vložte a ochuťte ho solí, pepřem a drceným kmínem.

Poznámka: Díky oleji se máslo nebude připalovat.

2. KROK

Maso smažte 2 minuty a poté k němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Pokračujte ve smažení další 2 minuty a do směsi vmíchejte nakrájený česnek. Pokračujte ve smažení další minutu a pokrm zasypte moukou. 

Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.

3. KROK

Ingredience zamíchejte a zalijte vývarem. Pokrm vařte, pod pokličkou, 30 minut. Po této době do hrnce přidejte kedlubny a pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut, do změknutí.

4. KROK

Vepřové na kedlubnách podávejte s brambory ozdobenými petrželkou a rajčatovým salátem. 

Tip: Brambory můžete nahradit rýží.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů