Vepřové na kedlubnách s česnekem - postup přípravy
Vepřové na kedlubnách je jedinečnou kombinací šťavnatého masa a sladkých kedluben. Recept, podle Youtube kanálu Recepty bez brepty, je rychlý a snadný.
Ingredience
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky a maso nakrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte olej s máslem, maso do ní vložte a ochuťte ho solí, pepřem a drceným kmínem.
Poznámka: Díky oleji se máslo nebude připalovat.
Maso smažte 2 minuty a poté k němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Pokračujte ve smažení další 2 minuty a do směsi vmíchejte nakrájený česnek. Pokračujte ve smažení další minutu a pokrm zasypte moukou.
Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.
Ingredience zamíchejte a zalijte vývarem. Pokrm vařte, pod pokličkou, 30 minut. Po této době do hrnce přidejte kedlubny a pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut, do změknutí.
Vepřové na kedlubnách podávejte s brambory ozdobenými petrželkou a rajčatovým salátem.
Tip: Brambory můžete nahradit rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty