Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehký jablečný závin s citronem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Křehký jablečný závin s citronem - postup přípravy

Křehký jablečný závin si zamilujete pro jeho jemnou kůrku, šťavnatou náplň a zajímavou chuť obohacenou citronem. Výhodou je snadná a levná příprava.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Těsto

Náplň

Na pomazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce a přidejte k nim rostlinný olej s vodou. Do směsi vmíchejte sůl, cukr a mouku. 

Poznámka: Vodu přidávejte, za stálého šlehání, po troškách. Mouku před použitím prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek a do těsta ji přidejte natřikrát.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte utěrkou a odložte bokem. Nyní omyjte jablka, oloupejte je, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na kousky. Jablka polijte citronovou šťávou a ingredience zamíchejte. 

3. KROK

Těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na čtyři stejně velké části. Z každé části vyválejte plát o výšce 0,2 cm a jeho okraj pokryjte trochou jablek, která posypte cukrem. Těsto zarolujte a závin položte na plech vyložený pečicím papírem. 

Poznámka: Postup opakujte u zbylých tří těst se zbytkem ingrediencí. 

4. KROK

Jablečné záviny potřete vaječným žloutkem rozšlehaným v troše mléka a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut.

Tip: Upečené záviny s jablky nechte volně vychladnout a poté je servírujte posypané moučkovým cukrem a nakrájené na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů