Nadýchaný tvarohový koláč se smetanou - postup přípravy
Chcete-li ochutnat dezert s jemnou texturou a lahodnou náplní, připravte nadýchaný tvarohový koláč. Můžete ho servírovat jako příjemnou tečku po vydatném jídle.
Těsto
Náplň
Na posypání
Změklé máslo smíchejte s cukrem a vytvořte hladkou směs, do které vmíchejte vejce a mouku se zakysanou smetanou a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto, mouku přidejte nadvakrát a před použitím ji prosejte.
Uhněťte hladké těsto, které rozdělte na dvě části, které zabalte do jednotlivých sáčků a vložte do mrazáku na 30 minut. Zatím připravte náplň.
Tvaroh smíchejte s vaječným bílkem a cukrem. Do směsi vmíchejte zakysanou smetanu s kukuřičným škrobem a vytvořte hladkou náplň.
První část vychlazeného těsta rozprostřete do formy na pečení vyložené pečicím papírem a pokryjte ji tvarohovou náplní. Druhé těsto nakrájejte na plátky, kterými náplň pokryjte.
Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Poznámka: Nadýchaný tvarohový koláč nechte vychladnout a servírujte ho posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT