Pečená krůta s červeným zelím a knedlíkem - postup přípravy
Pečená krůta s červeným zelím je skvělým slavnostním pokrmem, který je plný šťavnatého masa. Vyzkoušejte snadný recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Maso
Zelí
Příloha
Krůtí maso položte na plech a ochuťte ho solí a kmínem z obou stran. Na maso rozprostřete kousky změklého másla, přikryjte ho alobalem, podlijte vodou a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 90 minut.
Zatím připravte zelí. Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibulku 3–4 minuty. Přidejte k ní červené zelí, ingredience zamíchejte a vařte, pod pokličkou, 10–15 minut.
Po této době zelí zaprašte moukou, promíchejte ho a pokračujte ve vaření dalších 5 minut, pod pokličkou.
Tip: Pečenou krůtu servírujte s uvařeným zelím a bramborovým knedlíkem. Místo něj můžete použít i houskový knedlík.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou