Smažené plněné tousty ve vajíčku - postup přípravy
Smažené plněné tousty jsou skvělou volbou pro snídani nebo večeři. Díky tomuto snadnému receptu, který zvládnou i začátečníci, můžete využít zbytky pečiva a náplní.
Základ
Na smažení
Krajíce chleba potřete majonézou a na dva z nich položte po dva plátky šunky, kterou pokryjte trochou, nahrubo nastrouhaného, sýra.
Poznámka: Do toustů se skvěle hodí Gouda nebo Čedar.
Naplněné chleby přikryjte zbylými krajíci a obalte je ve směsi z rozšlehaných vajec, soli, pepře a mléka.
Na pánvi rozpusťte máslo a chleby na něm smažte, z každé strany, přibližně 3–4 minuty, dozlatova.
Tip: Usmažené plněné tousty odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je servírujte v celku nebo nastrouhané na trojúhelníky.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesundes Essen von Nata