Čokoládové řezy bez vajec s krémovou náplní - postup přípravy
Čokoládové řezy bez vajec jsou skvělou volbou pro ty, kteří mají alergii na vejce nebo chtějí vyzkoušet lehčí alternativu tradičních dezertů. Jsou vhodné i na oslavy.
Těsto
Krém
Ganache
Mléko smíchejte s olejem, cukrem a kakaem. Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte hladké těsto.
Poznámka: Mouku s práškem před použitím prosejte. Díky tomu vznikne hladké těsto bez hrudek.
Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Upečený korpus nechte volně vychladnout.
Nyní připravte krém. Smetanu vyšlehejte do tuhé směsi, do které vešlehejte rozpuštěnou čokoládu. Hotovým krémem potřete celý povrch korpusu, zarovnejte ho do hladka a dezert, přikrytý potravinovou fólií, vložte na 20 minut do lednice.
Tip: Čokoládu rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni.
Nyní připravte ganache. Hořkou čokoládu smíchejte se smetanou a směs 3 minuty zahřívejte. Poté, co se čokoláda rozpustí, ganache odstavte z tepla a, za stálého míchání, ji nechte vychladnout.
Čokoládovou směsí polijte vychlazený dezert, který vložte na dalších 15 minut do lednice.
Tip: Čokoládové řezy bez vajec servírujte nakrájené na kousky. Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci