Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí salám bez uzení a použití střívka

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Domácí salám bez uzení a použití střívka - postup přípravy

Domácí salám bez uzení je skvělou alternativou pro ty, kteří touží po zdravější verzi salámu. Díky receptu vytvoříte pokrm bez konzervantů a jiných umělých přísad.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Masová směs

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso smíchejte se solí, brandy a pepřem. Abyste měli jistotu, že se ingredience dobře promíchaly, míchejte je minimálně 1 minutu.  

Tip: Do masa se skvěle hodí i jiné koření, jako je například rozmarýn, tymián, česnek nebo hořčičná semínka.

2. KROK

Masovou směs rozdělte na dvě stejně velké části, z kterých vyválejte dva válečky ve tvaru salámu.

3. KROK

Tip: Maso můžete vytvarovat dle vlastních preferencí. Můžete z něj vytvořit jeden silnější salám, ale i tenčí klobásky. Pamatujte ale na to, že čím tenčí klobáska bude, tím rychleji uschne.

4. KROK

Salámy důkladně obalte v kukuřičné mouce a vložte je na 4 týdny do lednice. Během této doby maso každý den obraťte.

Poznámka: Kukuřičná mouka, po pár týdnech, vytvoří iluzi, že je salám obalený ve střívku. Zároveň díky ní vytvoříte bariéru pro dokonalé sušení pokrmu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů