Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Studená polévka z červené řepy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Studená polévka z červené řepy - postup přípravy

Studená polévka z červené řepy je osvěžující a zdravý pokrm, plný vitamínů, ideální pro horké letní dny. Skvěle se hodí jako lehké hlavní jídlo i originální předkrm.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Polévka

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupanou předvařenou řepu nastrouhejte na jemném struhadle a vložte ji do hrnce, do kterého přidejte také citronovou šťávu. Ingredience zamíchejte a vmíchejte k nim, nahrubo nastrouhané, okurky a nastrouhaná vařená vejce.

2. KROK

Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, posypte ji špetkou soli a v hmoždíři ji promačkejte. Poté ji přidejte k ostatním ingrediencím v hrnci stejně, jako kopr, který také rozmačkejte se solí.

Poznámka: Díky tomuto kroku cibulka pustí šťávu a polévka bude výraznější a chutnější.

3. KROK

Do směsi vmíchejte kefír s perlivou minerální vodou a obsah hrnce znovu důkladně zamíchejte.

Tip: Místo kefíru můžete použít bílý jogurt. Množství upravte podle toho, jak moc řídké konzistence polévky chcete dosáhnout. 

4. KROK

Studenou polévku z červené řepy na závěr dochuťte solí a pepřem dle vlastních preferencí a vmíchejte do ní také sladkou hořčici. 

Poznámka: Řepnou polévku servírujte vychlazenou. Před podáváním ji vložte na 1 hodinu do lednice.

5. KROK

Každou porci servírujte ozdobenou lžící zakysané smetany a vařeným vejcem. 

Poznámka: Vejce uvaříte během 10 minut. Místo klasických vajec můžete použít křepelčí vejce.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Panna Lesia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů