Jablečný koláč s citronem a marmeládou - postup přípravy
Jablečný koláč s marmeládou je sladký a voňavý dezert, který spojuje šťavnatost ovoce s jemnou chutí marmelády. Je ideální k servírování po hlavním jídle i ke snídani.
Těsto
Na vymazání
Na pomazání
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do pěny. Do směsi přidejte citronovou kůru s rozpuštěným máslem a nakonec mouku a kypřicí prášek do pečiva.
Poznámka: Před použitím mouku s práškem prosejte, aby mohlo vzniknout hladké těsto bez hrudek.
Z jablek odstraňte jádřince, ovoce oloupejte a nastrouhejte na plátky, které smíchejte s citronovou šťávou. Jablka vmíchejte do připraveného těsta, které vložte do dortového ráfku vymazaného máslem a vyloženého pečicím papírem.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Povrch dezertu namažte marmeládou, nechte ho vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Jablečný koláč s marmeládou můžete servírovat posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Italské recepty