Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krkovice na zelí s rajčaty a mozzarellou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Krkovice na zelí s rajčaty a mozzarellou - postup přípravy

Krkovice na zelí je lahodný pokrm, kde šťavnaté maso doplňuje svěží kombinace zelí, sladkých rajčat a krémové mozzarelly. Pokrm je ideální k servírování i na oslavách.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Příloha

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na plátky o šířce 1,5 cm a odložte je bokem. Cibuli nakrájejte na proužky a smíchejte ji se solí, pepřem, oreganem, mletou sladkou paprikou, octem a hořčicí. 

2. KROK

Maso ve vzniklé směsi důkladně obalte a nechte ho marinovat, pod pokličkou, v lednici po dobu 1 hodiny. 

3. KROK

Zelí nakrájejte nahrubo a rozložte ho na plech, kde ho smíchejte s cibulí, nakrájenou na proužky. Směs ochuťte solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, koriandrem a zalijte rostlinným olejem.

4. KROK

Na zelnou směs položte plátky masa, plech zakryjte alobalem a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 50 minut. 

Poznámka: Marinádu už dále nepoužívejte.

5. KROK

Upečený pokrm vyjměte z trouby, pokryjte ho plátky rajčat a posypte nastrouhanou mozzarellou. Plech už alobalem nepřikrývejte a pokračujte v pečení dalších 10 minut.

Tip: Krkovici na zelí servírujte s oblíbenou přílohou, jako je houskový knedlík, opečené brambory nebo pečivo. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Dozus Cook

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů