Krkovice na zelí s rajčaty a mozzarellou - postup přípravy
Krkovice na zelí je lahodný pokrm, kde šťavnaté maso doplňuje svěží kombinace zelí, sladkých rajčat a krémové mozzarelly. Pokrm je ideální k servírování i na oslavách.
Základ
Příloha
Zdobení
Maso nakrájejte na plátky o šířce 1,5 cm a odložte je bokem. Cibuli nakrájejte na proužky a smíchejte ji se solí, pepřem, oreganem, mletou sladkou paprikou, octem a hořčicí.
Maso ve vzniklé směsi důkladně obalte a nechte ho marinovat, pod pokličkou, v lednici po dobu 1 hodiny.
Zelí nakrájejte nahrubo a rozložte ho na plech, kde ho smíchejte s cibulí, nakrájenou na proužky. Směs ochuťte solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, koriandrem a zalijte rostlinným olejem.
Na zelnou směs položte plátky masa, plech zakryjte alobalem a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 50 minut.
Poznámka: Marinádu už dále nepoužívejte.
Upečený pokrm vyjměte z trouby, pokryjte ho plátky rajčat a posypte nastrouhanou mozzarellou. Plech už alobalem nepřikrývejte a pokračujte v pečení dalších 10 minut.
Tip: Krkovici na zelí servírujte s oblíbenou přílohou, jako je houskový knedlík, opečené brambory nebo pečivo.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dozus Cook