Jablečné šátečky se skořicí a mandlemi - postup přípravy
Jablečné šátečky se skořicí jsou plné šťavnatého ovoce, voňavého koření a křupavých oříšků. Ideální jsou k servírování při posezeních s blízkými a hodí se i ke snídani.
Základ
Na obalení
Na potření
Na posypání
Nápoj
Na rovný povrch rozložte listové těsto, které nakrájejte na 8 stejně velkých čtverců. Jablka omyjte a nakrájejte je na plátky o šířce 0,5 cm.
Poznámka: Před použitím zbavte jablka jádřinců.
V misce smíchejte cukr se skořicí a plátky jablek ve směsi obalte. Ovoce položte do středu každého čtverce z těsta, jehož okraje na několika místech nařízněte a zahněte směrem do středu.
Tip: Při obalování jablek těstem se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
Šátečky s jablky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a do středu každého z nich vložte jednu mandli. Dezert potřete rozšlehaným vejcem a pečte ho v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut.
Tip: V mezičase si můžete k šátečkům připravit oblíbený čaj, který můžete ochutit rozmačkanými plátky limetky.
Jablečné šátečky nechte po upečení vychladnout a servírujte je posypané moučkovým cukrem, společně s připraveným nápojem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dessertfreude