Plněná vepřová kotleta s pečenými brambory - postup přípravy
Plněná vepřová kotleta s pečenými brambory je syté jídlo, které kombinuje šťavnaté maso s aromatickou náplní. Pokrm je skvělou volbou pro rodinná a přátelská setkání.
Základ
Marináda
K ochucení masa
Náplň
Na polití a posypání
Příloha
Salát
Maso v jeho středu nakrojte a mírně rozevřete. Do masa zapracujte sůl a vložte ho do sáčku, do kterého přidejte také oloupané a rozmačkané stroužky česneku.
K masu vlijte mléko, sáček uzavřete, ingredience promíchejte a maso nechte 1 hodinu marinovat. Zatím vložte očištěné brambory ve slupce do hrnce a vařte je v osolené vodě 20 minut.
Mezitím nakrájejte cibuli na proužky stejně, jako oloupanou mrkev. Na plátky nakrájejte žampiony a maso vyjměte z marinády. Očistěte ho bílým ubrouskem a poté ho, z obou stran, ochuťte solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a italskými bylinkami.
Připravte si plech vyložený pečicím papírem a pokryjte ho plátky slaniny, které uskládejte do tvaru šipky tak, jak to můžete vidět níže ve videu. Na slaninu položte maso, rozkrojenou částí vzhůru, do které vložte mrkev, plátky hub a cibuli.
Poznámka: Asi 3 lžíce hub a cibule si ponechte bokem. Ingredience budete potřebovat k plnění brambor.
V misce rozšlehejte vejce se solí a polijte jimi naplněnou část masa, kterou poté posypte nastrouhaným sýrem. Maso zakryjte částmi slaniny, které se nenacházejí pod masem a pokrm zabalte do pečicího papíru a do alobalu.
Zabalené naplněné maso položte na plech vyložený pečicím papírem a kolem něj vyskládejte, v horní části vydlabané, uvařené brambory.
Prolisovaný česnek smíchejte s olivovým olejem a směsí potřete vnitřní část brambor, které posolte a opepřete. Poté je naplňte houbami, cibulí a nakonec je posypte strouhaným sýrem.
Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Během pečení připravte zeleninový salát.
Salátové okurky nakrájejte na kousky a smíchejte je s nakrájenou chilli papričkou a nakrájeným cherry rajčaty. Salát ochuťte olivovým olejem, solí, pepřem a francouzskou hořčicí. Ingredience důkladně zamíchejte a salát odložte bokem.
Maso z trouby vyjměte, rozbalte alobal s pečicím papírem, z plechu odstraňte brambory a pokračujte v pečení dalších 10 minut. Plněnou vepřovou kotletu následně podávejte s brambory a zeleninovým salátem.
Poznámka: Díky odkrytí masa získá slanina křupavou strukturu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden Tag köstlich