Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná ciabatta z kynutého těsta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nadýchaná ciabatta z kynutého těsta - postup přípravy

Pokud máte rádi domácí pečivo, pak rozhodně vyzkoušejte tuto křupanou a nadýchanou ciabattu z kynutého těsta. Naplnit ji můžete oblíbeným sýrem, šunkou a salátem nebo ji servírovat s oblíbenou pomazánkou.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Ve velké míse smíchejte vlažnou vodu a sušené droždí. Jakmile se rozpustí, přidejte sůl a olivový olej. Postupně přidávejte mouku a míchejte těsto, dokud ji do těsta zcela nezapracujete.

2. KROK

Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto odpočívat 30 minut. Po této době namočte prsty do vody, podeberte těsto a přeložte jej zespodu nahoru. Tento postup opakujte z každé strany, aby se těsto několikrát přeložilo.

3. KROK

Těsto opět zakryjte a nechte ho kynout dalších 30 minut. Po uplynutí této doby opět těsto protáhněte a přeložte. Tento proces zopakujte celkem třikrát s 30minutovým odpočinkem mezi jednotlivými překlady.

4. KROK

Po posledním kynutí přeneste těsto na pomoučněný vál, kde jej jemně rozplácněte do tvaru obdélníku o velikosti zhruba 32×24 cm. Poté těsto nakrájejte na 8 stejných dílů. Každý díl přemístěte na plech vyložený pečicím papírem.

5. KROK

Před pečením nechte kousky ještě 30 minut kynout pod utěrkou. Troubu předehřejte na teplotu 220 °C a ciabattu pečte 20 minut, dokud nebude mít zlatavou a křupavou kůrku.

6. KROK

Upečenou ciabattu vyjměte z trouby a nechte ji na mřížce zcela vychladnout. Poté ji můžete servírovat.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů