Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tokáň na víně s hovězím masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 118 minut

Tokáň na víně s hovězím masem - postup přípravy

Přineste do své kuchyně trochu zahraničí, prostřednictvím tradičního maďarského pokrmu. Připravte si tokáň na víně podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rýži propláchněte a dejte ji vařit do rýžovaru. 

Poznámka: V případě, že nemáte rýžovar, vařte rýži 15 minut v osolené vodě. Doporučujeme řídit se pokyny pro přípravu rýže na obalu konkrétního produktu.

2. KROK

Maso nakrájejte na nudličky a cibuli nakrájejte nadrobno. Na rozpáleném oleji smažte cibuli 2–3 minuty, do hněda. Poté k ní přidejte maso, ingredience zamíchejte a pokračujte ve smažení dalších 5 minut, aby se maso zatáhlo. 

3. KROK

Poté do hrnce přidejte prolisovaný česnek, černý pepř, sůl a rajčatovou passatu. Vše promíchejte a pokrm vařte, bez pokličky, přibližně 20 minut. Jakmile se šťáva trochu vyvaří, vlijte do směsi bílé víno a vařte ji, na mírném ohni, dalších 90 minut, pod pokličkou. 

4. KROK

Na závěr pokrm dosolte, je-li to potřeba a pokrm servírujte s uvařenou rýží. 

Tip: Každou porci ozdobte kouskem červené papriky a petrželkou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů