Makové palačinky s kefírem a citronem - postup přípravy
Vyzkoušejte zdravější alternativu k tradiční pochoutce. Makové palačinky jsou nadýchané a můžete je servírovat, nejen jako snídani, ale také originální dezert.
Ingredience
Do pánve
Kefír smíchejte s jedlou sodou, ingredience dobře promíchejte a nechte je reagovat 15–20 minut. V jiné misce smíchejte cukr s citronovou kůrou, kterou odložte bokem.
Poznámka: Před přípravou se ujistěte, že mají všechny ingredience pokojovou teplotu.
Kefírovou směs přelijte do větší mísy, kde ji smíchejte s miskou cukru a citronové kůry, s vanilkovým cukrem, solí, vejci, olejem a mákem. Ingredience vyšlehejte, a jakmile se propojí, vmíchejte do nich mouku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím prosejte.
Do směsi přidejte vroucí vodu a poté citronovou šťávu. Vzniklé těsto nechte odpočívat 20–30 minut a poté začněte se smažením palačinek.
Těsto postupně vlévejte na pánev a každou palačinku smažte, z každé strany, přibližně 30 vteřin, dozlatova.
Poznámka: Před tím, než vlijete dávku těsta do pánve, ji vymažte trochou oleje.
Makové palačinky servírujte samostatně. Můžete je ale také naplnit oblíbenou marmeládou, džemem nebo například Nutellou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lioka