Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Makové palačinky s kefírem a citronem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 14 minut

Makové palačinky s kefírem a citronem - postup přípravy

Vyzkoušejte zdravější alternativu k tradiční pochoutce. Makové palačinky jsou nadýchané a můžete je servírovat, nejen jako snídani, ale také originální dezert.

Ingredience pro:
14 kusů
+ -

Ingredience

Do pánve

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kefír smíchejte s jedlou sodou, ingredience dobře promíchejte a nechte je reagovat 15–20 minut. V jiné misce smíchejte cukr s citronovou kůrou, kterou odložte bokem. 

Poznámka: Před přípravou se ujistěte, že mají všechny ingredience pokojovou teplotu.

2. KROK

Kefírovou směs přelijte do větší mísy, kde ji smíchejte s miskou cukru a citronové kůry, s vanilkovým cukrem, solí, vejci, olejem a mákem. Ingredience vyšlehejte, a jakmile se propojí, vmíchejte do nich mouku. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím prosejte. 

3. KROK

Do směsi přidejte vroucí vodu a poté citronovou šťávu. Vzniklé těsto nechte odpočívat 20–30 minut a poté začněte se smažením palačinek. 

4. KROK

Těsto postupně vlévejte na pánev a každou palačinku smažte, z každé strany, přibližně 30 vteřin, dozlatova. 

Poznámka: Před tím, než vlijete dávku těsta do pánve, ji vymažte trochou oleje.

5. KROK

Makové palačinky servírujte samostatně. Můžete je ale také naplnit oblíbenou marmeládou, džemem nebo například Nutellou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Lioka

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů