Ořechové tyčinky s kokosem a džemem - postup přípravy
Ořechové tyčinky s kokosem jsou originálním vánočním cukrovím, kterým své hosty ohromíte. Jsou úžasným spojením křupavostí ořechů s jemnou strukturou těsta.
Světlé těsto
Tmavé těsto
Poleva
Na obalení
Změklé máslo míchejte s moučkovým cukrem, olejem, vejcem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich kukuřičný škrob s kypřicím práškem do pečiva a moukou.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte.
V jiné míse smíchejte mleté arašídy se lžící skořice a lžící broskvového džemu. Do ingrediencí vmíchejte část těsta velikosti dlaně a do směsi zapracujte zbytek džemu se skořicí. Vytvoříte tak tmavé těsto.
Světlé těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm, které zarovnejte do tvaru obdélníku. Tmavé těsto rozdělte na 5 stejných částí, z kterých vytvořte válečky o šířce světlého těsta, které, jednotlivě, do světlého těsta zabalte.
Tip: Při tvoření cukroví se nechte inspirovat postupem níže ve videu.
Válečky poté rozkrojte na kousky o délce cca 8 cm a vyskládejte je na plech, vyložený pečicím papírem. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 20 minut. Po upečení nechte ořechové tyčinky volně chladnout a připravte polevu.
V mikrovlnné troubě, nebo vodní lázni, rozpusťte čokoládu, do které tyčinky, z jedné strany, namočte. Polevu nechte zaschnout a poté cukroví ozdobte proužky, které vytvoříte z polevy, která vám zbyla po namáčení tyčinek.
Na závěr část, čokoládou nepokrytých tyčinek, pomažte trochou broskvového džemu a obalte ji v praženém strouhaném kokosu.
Tip: Aby vám cukroví co nejdéle vydrželo, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yza dolce