Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Štolové cukroví s mandlemi a rozinkami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 31 minut

Štolové cukroví s mandlemi a rozinkami - postup přípravy

Štolové cukroví s ořechy vás potěší svou bohatou chutí a nádhernou vůní. Výhodou této vánoční pochoutky je, že ji připravíte snadno, rychle a bez použití vajec.

Ingredience pro:
45 kusů
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rozinky spařte horkou vodou a poté je smíchejte s pomerančovou šťávou, ve které je nechte marinovat 15 minut. 

Tip: Pokud cukroví nebudou jíst děti, můžete pomerančovou šťávu vyměnit za rum nebo jiný alkohol.

2. KROK

Do samostatné misky vložte mandle, které zalijte horkou vodou a nechte je ponořené 3–4 minuty. Mandle oloupejte, nasekejte nadrobno a smíchejte je s rozinkami. 

3. KROK

V další misce smíchejte cukr s pomerančovou kůrou a směs odložte bokem. Ve větší míse vyšlehejte změklé máslo, do kterého vešlehejte cukrovou směs. Po troškách přidejte tvaroh a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nespojí. 

4. KROK

Lžíci mouky vmíchejte do rozinek s mandlemi, které následně vmíchejte do vyšlehané směsi s tvarohem. Do té přidejte také zbytek mouky smíchané s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Mouku před použitím prosejte. Zmírníte tak riziko vzniku hrudek v těstu.

5. KROK

Těsto vyválejte na plát o výšce 1 cm a rozkrojte ho na kousky o velikosti cca 3×3 cm. Kousky těsta vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut.

6. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Štolové cukroví by mělo být upečené dozlatova.

7. KROK

Po upečení nechte cukroví 2 minuty chladnout a poté ho potřete rozpuštěným máslem. Sladkou pochoutku posypte moučkovým cukrem, uzavřete ji do vzduchotěsné nádoby a nechte ji 3 dny odpočívat. Poté ji můžete servírovat.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů