Křehké linecké cukroví s marmeládou - postup přípravy
Připravte si snadné křehké linecké cukroví s osvěžující marmeládou dle vlastní chuti. Tento recept, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, zvládnou i začínající kuchaři.
Těsto
Na potření
Na plech
Mouku smíchejte s moučkovým cukrem, změklou Herou, vaječnými žloutky, kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Tip: Aby se Hera do těsta lépe zapracovávala, nakrájejte ji na menší kousky.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které vložte do sáčku a do lednice na 45 minut. Poté z něj vyválejte plát o výšce 0,5 cm, z kterého vykrojte libovolné tvary, jako jsou hvězdičky nebo kolečka.
Poznámka: Z poloviny cukroví vykrojte střed.
Křehké linecké cukroví vyskládejte na plech, vymazaný máslem nebo vyložený pečicím papírem, a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Cukroví nechte chvíli volně chladnout a poté kousky s nevykrojeným středem potřete marmeládou a přikryjte je zbytkem cukroví.
Tip: Sladkou vánoční pochoutku uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a temném místě. Díky tomu vám dlouho vydrží.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou