Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kozí brada se zelím a slaninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 39 minut

Kozí brada se zelím a slaninou - postup přípravy

Objevte tradiční moravskou pochoutku – Kozí bradu. Tato vydatná polévka se zeleninou a uzeninami, podle Youtube kanálu Recepty bez brepty, skvěle zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Zelí rozpulte, odstraňte z něj košťál a nakrájejte ho na proužky. 

2. KROK

Do hrnce vlijte vývar a vložte do něj brambory se zelím. Polévku ochuťte drceným kmínem, pepřem a přidejte bobkový list a nové koření.

Poznámka: Můžete použít jakýkoliv vývar, nejlépe uzený.

3. KROK

Ingredience zamíchejte a vařte 20 minut, pod pokličkou. Mezitím ze slaniny odstraňte tvrdou kůži, kterou přidejte do hrnce a zbytek zeleniny nakrájejte na malé kousky.

4. KROK

Klobásky nakrájejte nadrobno a smažte je na rozpálené pánvi, společně se slaninou, 3–4 minuty. Poté uzeniny odstavte z tepla a v samostatné míse smíchejte mouku se smetanou a směs vmíchejte do polévky stejně, jako uzeniny. 

Tip: Trochu klobásek se slaninou si nechte bokem na závěrečné zdobení pokrmu.

5. KROK

Pokračujte ve vaření ještě 15 minut, poté polévku dochuťte cukrem, solí a octem, na základě vlastních preferencí a zjemněte ji máslem. Polévku servírujte ozdobenou uzeninami a petrželkou.

Poznámka: Po přidání mouky  je nutné pokrm důkladně provařit, aby byl lépe stravitelný. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů